Teismas trims mėnesiams pratęsė P. Navicko, pravarde Gestapas, suėmimą

Kauno apylinkės teismas penktadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams pratęsė plėšimu panaudojant peilį ir kitais nusikaltimais įtariamo kauniečio Pauliaus Navicko, pravarde Gestapas suėmimo terminą.

 Teismas pratęsė P.Navicko suėmimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Teismas pratęsė P.Navicko suėmimą.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 4:15 PM, atnaujinta May 3, 2024, 4:16 PM

„Priimta nutartis, kuria P.N. pratęsta kardomoji priemonė – suėmimas trijų mėnesių laikotarpiui“, – Eltai sakė teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Vyras žinomas dėl beveik prieš tris dešimtmečius Kaune įvykdyto nusikaltimo, kai 1995 metais, dar būdamas paaugliu, išžagino ir nužudė aštuonerių metų mergaitę, ji buvo numesta nuo tilto.

Už įvykdytą nusikaltimą tuomet jaunuoliui bausmė nebuvo skirta, jis buvo pripažintas nepakaltinamu, jam paskirtas priverstinis gydymas.

2020 metų gruodį 44 metų vyras buvo išleistas iš Rokiškio psichiatrijos ligoninės, netrukus jis vėl pakliuvo į teisėsaugos rankas, nes buvo įtartas vagystėmis ir kitais nusikaltimais.

Manoma, kad P.Navickas apiplėšė vyrą Savanorių prospekte.

Kaip skelbė Policijos departamentas, kovo 11-osios vakarą, apie 23 val. 30 min. Kaune, Savanorių prospekte, vyras, grasindamas vyrui (gim. 1981 m.) peiliu, pagrobė rankinę, kurioje buvo piniginė ir dokumentai bei pasišalino.

Vėliau pasišalinęs vyras grįžo ir vėl grasindamas pagrobė mobiliojo ryšio telefoną bei reikalavo eiti prie bankomato ir nuimti pinigus.

Įtariamasis (gim. 1980 m.), pas kurį rasti pagrobti daiktai, buvo uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.